IFSi rahvusvaheline tehniline komitee avaldab 2017. aasta novembris IFS Food 6 täiendatud versiooni, mis sisaldab mõningaid lisanõudeid.

Täiendatud versioon sisaldab peamiselt praegust IFSi Food aprillis 2014 avaldatud versiooni 6 muudatust, seoses uue peatükiga 4.21 "Toidu pettus", mille täitmine on kohustuslikuks nõudeks sertifitseerimisel alates 1. juunist 2018.

IFS jätkab IFSi Food versiooni 7 väljatöötamist. IFSi Food versiooni 7 jaoks on kavandatud IFSi protsessi ja toodete lähenemisviisi tugevdamine. IFS Food Versiooni 7 peamised teemad on ühtlustamine Codex Alimentarius'e uue versiooniga, mis hõlmab toote terviklikkust sealhulgas tarneahela juhtimine ja keskendumine pakendamise nõuetele tootearenduses ja pakendamisprotsessides.

IFS-i rahvusvaheline tehniline komitee otsustab uue versiooni peamised muudatused kevadel või 2018. aasta suve lõpul ning versiooni 7 avaldamine on plaanitud hiljemalt 2018. aasta viimases kvartalis.

Viimased uudised

Kasulikku lugemist

Toidupatogenidest põhjustatud haiguste statistika Eestis

Kvaliteetse ja ohutu toidu tagamine kindlasti iga toidutööstuse esmaseks prioriteediks. Läbi aastate on Eesti toidukäitlejad teinud suuri investeeringuid tehnoloogia, kontrollsüsteemide ja personali arendamisse. Välja on töötatud toodete kaubamärgid ning järjepidevalt tegeldakse oma brändi turundamisega nii Eesti, kui ka eksportturgudel. Samas ei saa ilmselt ükski toidutööstuse juht tunda täielikku kindlustunnet oma toodete ohutuse seisukohast.

Loe edasi...