BRC Food versioon 8
2018. aasta augustis jõustus BRC Food standardi versioon 8.
Selle alusel hakatakse sertifitseerima alates 2019. aasta veebruarist.
8. versioonis püütakse täpsustada nõudeid seoses toidu turvalisusega, infovahetue tõhustamisega, teatud võtmeisikute pädevusnõuete osas, tarnijate hindamisel, keskkonna monitoorimisel ning lemmiklooma toidu valmistamisel.
Eraldi on koostatud peatükid kõrge riski ja kõrge hooldusega alade suhtes ning vahenduskaupadele.
Täiendatud on ka “fundamental” nõuete loetelu, mille täitmata jätmine tähendab olulist mittevastavust ning sertifitseerimata jätmist
- Tippjuhtkonna pühendumus ja pidev parendamine (1.1)
- Ohutu toote planeerimine– HACCP (2)
- Siseauditid (3.4)
- Toorainete ja pakkematerjalide tarnijate ohje (3.5.1)
- Korrigeerivad ja ennetavad tegevused (3.7)
- Jälgitavus (3.9)
- Ruumide paigutus, toote liikumine ja eraldamine (4.3)
- Puhastamine ja korrashoid(4.11)
- Allergeenide ohje(5.3)
- Protsesside kontroll (6.1)
- Märgistuse ja pakendi kontroll(6.2)
- Koolitamine (7.1): toorainete käsitlemise, ettevalmistuse, tootmise, pakkimise ja ladustamise aladel
Kui soovite standardi nõuete muudatuste rakendamise kohta täpsemat infot või tellida ettevõttesse täiendavate nõuete alast koolitust, võtke meiega julgesti ühendust.